13-10-2023 23:00 Live Gratis Bekijk op Facebook

In het diepe zuiden des lands, hebben vier muzikanten hun passie voor de bluesrock gebundeld en de Blues Vaccination geformeerd. Geen digitale weergave, geen lasershows, maar pure rauwe live-muziek met buizen en staalkabels.

Ondanks het pas korte bestaan van de band is er al veel belangstelling naar de ontwikkelingen. Zo zijn er al optredens geweest op festivals en hebben ze recent de support act voor de uit Albuquerque, New Mexico afkomstige Ryan McGarvey mogen verzorgen. De recensies waren lovend: “….deze heren lieten nog eens horen wat zij in hun mars hebben… zij hebben mij en het publiek namelijk aangenaam verrast, ook al waren het covers waar ze bij sommige een eigen creatie aan gaven….”

Net zoals het repertoire van de Blues Vaccination is de formatie niet alledaags.

Drummer Erwin Gielen is een ervaren rot in de muziekindustrie. Erwin behoorde tot de eerste befaamde lichting van de Tilburgse Rock Academie. Hij was medeoprichter en drummer van de succesvolle band Intwine. Daarnaast speelde hij in de band van Idols-winnares Nikkie, The Time Bandits en tourde hij met blueslegende Michael Keaton.

Gitarist Tom Renet wordt al veelal geroemd om zijn virtuoze spel. Zo won hij de SENA Guitar Awards en mocht hij zich het beste jonge Nederlandse gitaartalent noemen. De jury, onder leiding van Jack Pisters, was unaniem in hun oordeel. “Tom is heel divers, speelt intens, virtuoos en met veel zeggingskracht.” Door zijn virtuoze spel is Tom al meerdere malen uitgenodigd om als support act op te treden tijdens de uitreikingen van de European Guitar Awards met Walter Trout, Steve Vai en Joe Bonamassa en deelde hij het podium met Jan Akkerman.

Zanger Stephan Bastiaens komt uit het covercircuit waar hij meerdere muziekstijlen meester maakte. Bassist Eric Bastiaens heeft zijn brede pakket aan ervaring opgedaan met eigen creaties in bands als White Noise en Yasgurs Farm. Samen hebben zij ook in bluesband The Harmonics gespeeld. Van blues tot funk en pop tot metal, niets is hun vreemd, en zij geven hierdoor een frisse interpretatie aan de blues.



Toon aankomend

Evenementen per jaar
2011 · 2012 · 2013 · 2014 · 2015 · 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021 · 2022 · 2023 · 2024 · 2025

Openingstijden
Ma t/m Vr
Za en Zo
16:00 - 04:00
15:00 - 04:00

Adres
Hofstraat 3
7511 HD ENSCHEDE

Media kanalen